1. Accessoires
  2. gaming router

De 10 beste gaming routers voor gamers

Laatst bijgewerkt: 17 jun. 2023

In een wereld waar elke seconde telt, is een goede internetverbinding een must voor gamers. Of je nu gamers bent aan het besturen van je raceauto of aan het strijden tegen vijanden op de openbare servers, gamen op een trage internetverbinding is gewoon geen optie. Hoe kun je jouw gaming-ervaring optimaliseren? Het antwoord is simpel: met een krachtige gaming router.

De 10 beste gaming routers voor gamers zijn nog niet zo makkelijk te vinden. Tegenwoordig heb je allerlei verschillende websites en mogelijkheden waardoor het lastig kan zijn om te bepalen wat een goede gaming router is. Daarom is het handig om een top 10 gaming routers te hebben. 

Gelukkig ben je dan op mijn pagina terecht gekomen. Ik doe hard mijn best om de top 10 gaming routers zo goed mogelijk in elkaar te zetten, zodat iedere gamer er optimaal gebruik van kan maken. Dat is natuurlijk ideaal voor iedereen gamer en boor de mensen die wat voor een gamer willen kopen.

Best geteste gaming routers: TOP 1-10 producten

Hieronder volgt een lijst van de top 10 beste gaming routers van 2023. Vergelijk hier verschillende gaming routers en kies het product dat het beste bij jou past.

Inhoudsopgave

Andere goede producten

1. ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps.

De ASUS-AX3000 TUF Gaming Router biedt een ultrahoge snelheid van 3000 Mbps, waarmee je de meest krachtige gaming-ervaring en soepel streaming kunt genieten. Met de veelzijdige intelligente technologieën kan deze router reageren op je netwerkactiviteiten en je gaming-ervaring optimaliseren. Het bevat ook een geavanceerd beamforming-systeem dat het bereik van het signaal vergroot, zodat je overal in huis een betrouwbare verbinding hebt, zelfs als je ver weg bent van je router. De ASUS-AX3000 TUF Gaming Router biedt ook een robuuste gaming-interface, waarmee je eenvoudig een netwerktopologie kunt creëren, inclusief het maken van speciale LAN-zones en het toewijzen van prioriteiten aan bepaalde apparaten. Er is ook de Gaming Booster-mode, die de netwerkactiviteit optimaliseert en je gaming-ervaring verbetert door het verminderen van latency. Met de TUF Gaming Router maak je je netwerk tot een versterkte, veilige netwerkomgeving voor je gaming-ervaring.

2. ASUS GT-AC2900 Gaming Router AC.

De ASUS GT-AC2900 is een geweldige router voor gamers, die gemaakt is om online gaming makkelijker en leuker te maken. De router is voorzien van de nieuwste 802.11ac Wave 2 MU-MIMO technologie. Hiermee kan je tegelijkertijd verschillende apparaten aansluiten zonder dat de performance vermindert. Ook heeft de router een ingebouwde processor met een quad-core 1.8GHz processor voor een betere verwerking van data. Daarnaast is de router ook voorzien van extra gaming features zoals WTFast GPN, Adaptive QoS en Gamer Private Network (GPN). Dit houdt in dat je een eigen netwerk van game servers creëert, waardoor je minder last hebt van lag en ping. De router is ook voorzien van een speciale gaming dashboard, waarmee je een overzicht hebt van je thuisnetwerk en de prestaties van al je apparatuur. Als kers op de taart kun je ook de RGB verlichting aanpassen en je gaming set-up verfraaien.

3. ASUS Rapture GT-AX11000 Gaming Router AiMesh WiFi 6 AX.

De router beschikt over de nieuwste AiMesh technologie, waarmee je meerdere ASUS-routers met elkaar kunt verbinden om een ​​enorm bereik te creëren. De ASUS GT-AX11000 is ook voorzien van de ultieme beveiliging, waarmee je je netwerk kunt beveiligen tegen cyberaanvallen. Daarnaast heeft de router ook ingebouwde game-acceleratie-technologie, waarmee je je gaming-ervaring kunt verbeteren. De GT-AX11000 heeft ook een handige mobiele app waarmee je je router gemakkelijk kunt beheren. Zo kun je je netwerk bewaken en je instellingen wijzigen wanneer je maar wilt. Met de app kun je je netwerk ook gemakkelijk op afstand beheren, zodat je altijd het beste uit je netwerk kunt halen. Dankzij deze gaming router van ASUS kun je klaar zijn voor de toekomst. Met de nieuwste technologie, de krachtige prestaties en de handige beheersfuncties, geniet je van een ongelooflijke gamingervaring. De GT-AX11000 is de perfecte router voor hardcore gamers.

4. ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

Bovendien is deze router AiMesh compatible waardoor je een stabiel netwerk kunt opzetten met compatibele apparaten. De router heeft ook een USB 3.1 Gen 1 aansluiting voor het delen van bestanden en printers op uw netwerk. De krachtige processor van de Asus RT-AX86U Pro wordt ondersteund door 512MB RAM en 256MB flashgeheugen voor een soepeler wifi-ervaring. Met de ASUSWRT dashboard heb je volledige controle over je netwerk en kun je het beveiligen met een WPA3-encryptie. Bovendien heeft deze router een aantal extra handige functies, zoals AiProtection Pro, een geavanceerd veiligheidssysteem met elke dag automatisch updates, en Adaptive QoS, waarmee je apps kunt prioritiseren voor een optimaal netwerkverkeer. Met de ASUS Router App kun je gemakkelijk je netwerk beheren vanaf je smartphone of tablet, waar je ook bent. De RT-AX86U Pro biedt ook de mogelijkheid om ouderlijk toezicht in te stellen, waardoor je kunt instellen welke websites je kinderen mogen bezoeken en beperken hoeveel tijd ze online mogen besteden.

5. ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 Gaming Router AiMesh WiFi 6E.

De ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 is een krachtige gaming-router die gebruikers in staat stelt om een ​​hoogwaardig draadloos netwerk te creëren. De router is uitgerust met de nieuwe 6GHz-band voor een stabiele verbinding, dubbele 10G-poorten voor een betere prestatie, 2.5G WAN-poort voor een snellere internettoegang en dubbele WAN voor een betere prestatie. De router is ook compatibel met AiMesh, waarmee gebruikers hun WiFi-netwerk kunnen uitbreiden met andere AiMesh-compatibele routers. De ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 bevat ook een aantal geavanceerde functies die gamers zullen waarderen, waaronder VPN Fusion, game-acceleratie op drie niveaus en gratis netwerkbeveiliging. De VPN Fusion-functie stelt gebruikers in staat om een ​​VPN-verbinding te maken om hun privacy en veiligheid te beschermen. Bovendien biedt de router ook game-acceleratie op drie niveaus, waarmee gebruikers hun games op een betere manier kunnen spelen en streamen. Ten slotte biedt de ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 ook gratis netwerkbeveiliging om te helpen bij het beschermen van het netwerk tegen online bedreigingen.

6. ASUS TUF AX5400 Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

De ASUS TUF AX5400 Gaming Router is een betrouwbare en krachtige router die is ontwikkeld om de meest veeleisende gaming-ervaring te bieden. De router is voorzien van de snelste wifi 6-technologie voor een krachtige verbinding, en biedt een geoptimaliseerde gaming-poort om je gaming-prestaties te verbeteren. De router is ook voorzien van 3-staps port forwarding, waarmee je de verbindingen voor je gaming-apparaten soepel en snel kunt instellen. De ASUS TUF AX5400 Gaming Router is ook voorzien van AiMesh voor mesh wifi, waarmee je meerdere routers kunt verbinden om een stabieler en groter draadloos netwerk te creëren. Met AiProtection Pro kun je je netwerkbeveiliging verhogen door malware, phishing en andere online bedreigingen te blokkeren. Verder is de router voorzien van AURA RGB-verlichting, waarmee je de sfeer in je ruimte kunt verlichten. Kortom, de ASUS TUF AX5400 Gaming Router is een krachtige router die ideaal is voor gamers, maar ook voor alle andere gebruikers die een stabiele en snelle verbinding nodig hebben.

7. TP-Link Archer AX90 Gaming Router AX6600 WiFi 6 Tri-Band.

De TP-Link Archer AX90 gamingrouter is een echte must-have voor de moderne gamers. De router biedt een ultieme prestatie met wifi 6 tri-band technologie, waarmee je tot wel 6600 Mbps aan draadloze snelheid kunt halen. Je hebt met deze router als het ware 8 keer meer bandbreedte dan met een gewone router, zodat je met een gerust hart kunt gamen en streamen zonder dat je last hebt van lagere snelheid. Daarnaast beschikt de Archer AX90 over acht high-gain antennes, die ervoor zorgen dat de wifi-signalen krachtig en betrouwbaar naar elke hoek van je huis gestuurd worden. De antennes hebben een mooie, slanke vormgeving, waardoor ze in elke leefomgeving een stijlvolle toevoeging zullen zijn. Daarnaast heeft de router een innovatieve dual-core processor voor een betere prestatie en een ingebouwde app zodat je altijd toegang hebt tot je netwerk.

8. ASUS RT-AXE7800 Gaming Router Tri-band WiFi 6E 7800 Mbps.

De ASUS RT-AXE7800 Gaming Router Tri-band WiFi 6E 7800 Mbps biedt de meest geavanceerde netwerktechnologie van vandaag. Met een draadloze snelheid van 7800 Mbps heeft u een ongeëvenaarde internetervaring die al je verbindingswensen kan vervullen. Dankzij de tri-band technologie wordt de verbinding verdeeld over drie frequentiebanden, zodat u een betere dekking ontvangt en de veelzijdigheid van uw verbinding verbetert. Met de ASUS RT-AXE7800 Gaming Router krijgt u ook een krachtige geavanceerde beveiliging. Met een beveiligingspakket van ASUS dat gebruikmaakt van geavanceerde encryptie en beveiligingstechnologie, kunt u er zeker van zijn dat uw gegevens veilig zijn en dat er geen externe toegang is. Daarnaast is de router voorzien van een geïntegreerde WPA3-encryptie, wat betekent dat uw netwerk extra beveiligd is tegen actief gerichte aanvallen. Bovendien biedt de router ook ingebouwde beveiligingsfuncties zoals ouderlijk toezicht, malware-bescherming en meer.

9. ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

De RT-AX86U biedt ook een aantal unieke functies, waaronder AiMesh, waarmee je meerdere Asus-routers aan elkaar kunt koppelen om zo een wifi-netwerk te creëren dat perfect bij je behoeften past. Bovendien is de router voorzien van ASUSWRT-gebruikersinterface, waarmee je je netwerk eenvoudig kunt instellen en beheren. Met de router krijg je ook toegang tot een heel scala aan functies, waaronder een VPN-server, een versleutelde gastnetwerkoptie, een netwerkscanner, een netwerkmonitor, QoS en meer. De RT-AX86U is uitgerust met een USB 3.1 Gen 1-poort voor het aansluiten van externe opslagapparaten en printers. Daarnaast biedt de router ook MU-MIMO en beamforming-technologie voor een betere wifi- ervaring. Met de router kun je ook eenvoudig toegang krijgen tot de ASUS Router-app, waarmee je je netwerk op afstand kunt beheren. Kortom, de ASUS RT-AX86U is de perfecte router voor gamers en veeleisende gezinnen die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare router met veel extra functies.

10. ASUS ROG GT-AX11000 Pro Gaming Router Tri-Band WiFi 6 AX.

Deze ASUS ROG GT-AX11000 Pro gaming router is een krachtige router die miljoenen gamers en grote woningen over de hele wereld aanspreekt. Met de Simultaneous Tri-Band technologie kan de router gelijktijdig op 2 verschillende Wi-Fi netwerken opereren, namelijk op een 2.4GHz frequentie en twee 5GHz banden. Hierdoor kan je een stabieler netwerk creëren en ben je beter beschermd tegen interferentie. Ook heeft de router Wi-Fi standaard 6 (AX) waardoor je een veel hogere snelheid krijgt met een groot aantal verbonden toestellen en een lager energieverbruik. De ASUS ROG GT-AX11000 Pro gaming router is gemakkelijk te configureren met een app die je kunt installeren op Android en iOS. Met deze app kun je de router binnen no-time klaar maken voor gebruik. Zo kun je optimaal genieten van al je online activiteiten zonder zorgen. Met deze router heb jij een verbonden woning met een snelle, stabiele en veilige internetverbinding.

Gamen doe je samen met de beste producten

Gamen doe je tegenwoordig vaak samen. Daarom heb ik ook samen met deskundigen deze top 10 gaming routers opgezet. We hebben samen gewerkt om de best geteste gaming router naar voren te halen. Dit hebben we gedaan met de gaming router test. 

Natuurlijk hebben we de gaming routers vergelijken, zodat we een keuze konden maken welke de nummer 1 en welke de nummer 10 zal worden. De gaming routers vergelijken was een hele klus, maar vanuit daar is wel de hele top 10 op een eenvoudige manier op te stellen. 

De top 10 gaming routers voor iedere gamer

De top 10 gaming routers is geschikt voor iedere gamer. Een gaming router kopen doe je als het goed is niet iedere dag en daarom is het goed om er voldoende informatie over te hebben voordat je een gaming router kopen gaat. Deze top 10 gaming routers kun je daar ideaal voor gebruiken, zodat je daar zelf niet steeds naar hoeft te zoeken. 

Het is wel handig om even na te gaan wat je eigen wensen zijn en wat er bij je past. Op die manier ga je de beste gaming router voor jou vinden. Daarom is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt en niet in problemen te denken.

Bekijk andere reviews

Top 3 veelgestelde vragen over de beste gaming routers

Wat is de beste gaming router voor jou? Dat zal per persoon verschillen, maar je wil natuurlijk weten waarom je op zoek moet naar de beste gaming router. Je kan toch ook gewoon een standaard gaming router kopen, zonder hier heel wat moeite in te hoeven steken. 

Dit is eigenlijk in alle gevallen niet aan te raden. Dit komt doordat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn om een miskoop te begaan. Niemand wil een miskoop begaan. Het maakt dan niet uit of je een gamer bent of niet. Daarom is het goed om de ideale gaming router voor jezelf op te zoeken.

De prijzen van de gaming routers kunnen zeker verschillen. Dit komt doordat ik niet kan bepalen wat een aanbieder voor een gaming router vraagt. De aanbieders verkopen de gaming routers en ik prijs ze alleen aan. Ik kan dus in geen enkel geval voor je een prijs bepalen. 

Alle gaming router die op mijn website staan zijn van goede kwaliteit en ik zorg er altijd voor dat ik de aanbieder vooraf controleer. Zo kan ik garanderen dat mijn website gebruikers alleen de beste gaming router weten te kopen.

De gaming router kopen doe je natuurlijk niet iedere dag. Daarom is het goed om te kijken hoe je aan extra informatie kunt komen over de gaming routers. Gelukkig kun je op mijn website al een hele hoop informatie vinden die je nodig hebt. 

Daarnaast kun je eenvoudig zelf op het internet nog wat onderzoek doen. Op die manier zorg je ervoor dat je voldoende informatie hebt om de ideale gaming router voor jezelf te kopen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat.

Tot slot over de best geteste gaming routers van 2023

We hopen dat deze toplijst van de 10 beste gaming routers je geholpen heeft bij het maken van een goede keuze. Wat er ook op jouw lijstje staat, je bent nog steeds degene die bepaalt welk gaming router het beste aansluit bij jouw situatie. Met de informatie die je hebt verkregen in dit artikel, zal het maken van de juiste keuze een fluitje van een cent zijn. Hoe dan ook, mocht je twijfelen of de juiste keuze maken, houd dan vooral contact met ons, dan helpen we je aan de beste gaming router. Na het lezen van dit artikel weten we dat je een goed beeld hebt gekregen van welke gaming router jij wilt aanschaffen. We weten ook dat je alle kenmerken hebt bekeken van de verschillende routers, waardoor je een goede vergelijking kan maken. Zoek je nog advies of wil je meer weten over de routers? Dan staat ons team altijd voor je klaar. Uiteindelijk moet je natuurlijk wel zelf een uiteindelijke keuze maken. Maar met alle informatie die je hierboven hebt gekregen, zal het je een stuk makkelijker vallen. Veel succes met de zoektocht naar de perfecte gaming router.

Natuurlijk heb ik nog wel wat te vertellen over de top 10 gaming routers. Het is namelijk altijd belangrijk om zelf nog wat onderzoek te doen naar de gaming routers. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde gamer bent of je net begint met gamen. Voor jezelf is het altijd handig om op zoek te gaan naar de mogelijkheden. 

Op die manier kun je uit de top 10 gaming routers de beste gaming router voor jezelf kopen. Niet iedereen wil er moeite in steken, maar zo zorg je er wel voor dat je niet over een paar weken weer een nieuwe moet kopen, omdat je er niet tevreden over bent.

Disclaimer: Rudyreview.nl heeft geprobeerd alle reviews met zorg samen te stellen en ontvangt een kleine commissie bij  aankoop van een best getest product via de door ons geplaatste link naar de webshop. Rudyreview.nl is echter niet verantwoordelijk voor de producten zelf. Fouten op de pagina? Meld het ons.

Gepubliceerd op: 17 mei 2023

Mildreth Huizen
Mildreth Huizen

Ik ben Mildreth, een gepassioneerde gamer en recensent van game producten. Sinds mijn kindertijd ben ik al gefascineerd door de magische wereld van gaming. Mijn liefde voor games heeft me door de jaren heen vele avonturen laten beleven, van epische RPG's tot meeslepende shooters. Als reviewer test ik graag de nieuwste hardware, consoles, en accessoires om anderen te helpen de ultieme gaming-ervaring te beleven. Mijn doel is om eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te geven, zodat gamers de beste producten kunnen kiezen die passen bij hun speelstijl en voorkeuren. Laat het spelplezier maar beginnen!