1. Accessoires
  2. router

De 10 beste routers voor gamers

Laatst bijgewerkt: 17 jun. 2023

Hoe vaak heb je geprobeerd je apparaten te verbinden met het internet, maar lukte het steeds niet? Misschien heb je wel een router nodig om je problemen op te lossen. Maar welke router is het beste voor jou? Waar moet je op letten en welke opties zijn er verkrijgbaar? Al deze vragen kunnen je het hoofd op hol brengen. Wij weten hoe belangrijk het is de juiste investering te doen voor een router en daarom presenteren wij je de top 10 routers op de Nederlandse markt. Kies jouw perfecte match en verbind je apparaten met het internet zonder problemen.

De 10 beste routers voor gamers zijn nog niet zo makkelijk te vinden. Tegenwoordig heb je allerlei verschillende websites en mogelijkheden waardoor het lastig kan zijn om te bepalen wat een goede router is. Daarom is het handig om een top 10 routers te hebben. 

Gelukkig ben je dan op mijn pagina terecht gekomen. Ik doe hard mijn best om de top 10 routers zo goed mogelijk in elkaar te zetten, zodat iedere gamer er optimaal gebruik van kan maken. Dat is natuurlijk ideaal voor iedereen gamer en boor de mensen die wat voor een gamer willen kopen.

Best geteste routers: TOP 1-10 producten

Hieronder volgt een lijst van de top 10 beste routers van 2023. Vergelijk hier verschillende routers en kies het product dat het beste bij jou past.

Inhoudsopgave

Andere goede producten

1. AVM FRITZ!Box 6660 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band.

De AVM FRITZ!Box 6660 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band is een veelzijdig apparaat dat een aantal innovatieve functies combineert. Hij is de perfecte oplossing voor alle gebruikers die een hoogwaardig thuisnetwerk willen aanleggen. Met zijn geïntegreerde DOCSIS 3.1 kabelmodem en razendsnelle 2,5-gigabit-LAN-poort is de FRITZ!Box 6660 Cable klaar voor de toekomst. De FRITZ!Box 6660 Cable biedt een Wi-Fi 6-verbinding met tot 2,4 Gbps in de twee frequentiebanden. Daarnaast is er een veelzijdige VoIP-telefooncentrale met DECT-basis, waarmee gebruikers een draadloze telefonie kunnen voeren en toepassingen voor het smarthome kunnen bedienen. Met de FRITZ!Box 6660 Cable krijgt u een krachtige modemrouter die uw kabelverbindingen kan vervangen en tegelijkertijd als een verbindingscentrale voor uw thuisnetwerk fungeert.

2. AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band.

De AVM FRITZ!Box 6690 is een krachtige all-in-one router die geschikt is voor kabelverbinding, waarmee je de standaard providermodem kunt vervangen. De router beschikt over een Simultaneous Dual-Band netwerk waarmee het verkeer op jouw eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg zit. Dankzij Multi-User MIMO kan de router meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet voorzien. Deze router is ideaal voor gebruikers die veel slimme apparaten in hun thuisnetwerk hebben. De geïntegreerde DOCSIS 3.1 kabelmodem en 2,5-gigabit-LAN poort maken de AVM FRITZ!Box 6690 geschikt voor zeer hoge snelheden op alle kabelaansluitingen van kabelproviders. Daarnaast heeft de router ook een geïntegreerde USB 3.0 poort waarmee je externe apparaten kunt aansluiten. Met deze router ben je verzekerd van stabiele, betrouwbare en supersnelle verbindingen.

3. TP-Link Archer C50 Router 1200 Mbps.

De TP-Link Archer C50 router is een zeer krachtige router met een topsnelheid van 1200 Mbps. Het is de ideale router voor kleine woningen en gezinnen. Met de Simultaneous Dual-Band functie kunt u gemakkelijk een stabiel netwerk instellen. U kunt de router instellen op twee verschillende wifi-banden: de 2.4 GHz en 5 GHz band. Dit zorgt ervoor dat apparaten gemakkelijk verdeeld kunnen worden over de banden. De 5 GHz band is de snellere en hier kunnen de meest intensieve netwerktaken zoals het streamen van video's en het downloaden van bestanden plaatsvinden. De 2.4 GHz band is perfect voor het browsen, het delen van bestanden en het videobellen. Om de bezorgde ouders gerust te stellen heeft de TP-Link Archer C50 router ook ouderlijke controle. Deze functie stelt ouders in staat om te bepalen welke sites hun kinderen wel of niet kunnen bezoeken en om te zorgen dat ze niet te lang online zitten. Met de Tether app kun je de router gemakkelijk configureren. De app is compatible met Android en iOS en zorgt ervoor dat je binnen no-time klaar bent om te browsen.

4. TP-Link Archer AX10 Router Wifi 6 1500 Mbps.

Met de TP-Link Archer AX10 router heb je de ultieme beheersbaarheid van je netwerk. De router is uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder WPA3, VPN ondersteuning en een veelzijdige firewall. Zo ben je verzekerd van een veilig netwerk, waar alleen jij de controle over hebt. Daarnaast kun je met de Archer AX10 router ook eenvoudig een gastnetwerk opzetten. Het gastnetwerk biedt je gasten toegang tot het internet, zonder dat ze toegang krijgen tot andere netwerkdiensten en apparaten. Zo kun je iedereen in huis of op kantoor voorzien van een stabiele en veilige verbinding.

5. ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps.

De ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps is een krachtige en veilige router voor gamers. De AX3000 biedt een supersnelle wifi-verbinding tot een snelheid van 3000 Mbps en heeft de nieuwste beveiligingsstandaard WPA3. Daarnaast biedt de router een verdedigingslaag door middel van AiProtection Pro, aangedreven door Trend Micro™. Deze krachtige beveiligingslaag bewaakt je netwerk tegen aanvallen en dreigingen van buitenaf, zelfs op apparaten die geen antivirussoftware hebben. De ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps biedt ook automatisch bijgewerkte beveiligingshandtekeningen. Deze beveiligingshandtekeningen zorgen ervoor dat je netwerk optimaal beveiligd is tegen kwaadaardige dreigingen. Bovendien is de router voorzien van een gebruiksvriendelijke interface waarmee je gemakkelijk de instellingen kunt aanpassen. In combinatie met de krachtige hardware maakt het de ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps een uitstekende keuze voor elke gamer die een betrouwbare, hoge snelheid en optimale beveiliging wil.

6. ZyXEL NBG-418NV2 Router N300.

De ZyXEL NBG-418NV2 Router N300 is een uitstekend apparaat voor het creëren van een draadloos netwerk in huis. Het biedt een snelle verbinding met een maximale snelheid van 300 Mbps dankzij de 802.11n technologie. De twee omni 5 dBi antennes zorgen voor een groot bereik waarmee je overal in huis kunt genieten van snel en betrouwbaar internet. Daarnaast is de router ook milieuvriendelijk, omdat hij energie bespaart. De router is ook voorzien van een eenvoudige Wi-Fi beveiliging, waarmee je je netwerk veilig kunt houden. 64/128 bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK worden ondersteund. Bovendien is de router compatibel met IPv6. Online kun je je router gemakkelijk upgraden naar de meest recente versie. Kortom, de ZyXEL NBG-418NV2 Router N300 biedt je een effiecient en veilig netwerk met een hoge snelheid.

7. TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps.

TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps biedt een betrouwbare en krachtige draadloze verbinding voor uw thuis of kleine bedrijf. Het is ontworpen om uw netwerk stabiel te houden, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van de lagere prijs en hogere snelheid van een draadloos netwerk. Met deze router kunt u genieten van draadloze versnelde verbindingen van tot wel 300 Mbps, zodat u kunt genieten van een sterk en stabiel netwerk met hoge prestaties. Met deze router kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot het internet dankzij de krachtige, krachtige antenne die is ontworpen om de beste draadloze prestaties te leveren. Het biedt ook een robuuste beveiliging om uw netwerk te beschermen tegen hackers en andere online bedreigingen. Ook heeft het een simpele en intuïtieve interface voor eenvoudige installatie en configuratie, zodat u deze router direct kunt gebruiken. Bovendien biedt de TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps een verbeterde prestatie en betere compatibiliteit met alle soorten draadloze netwerken. Let op: de TP-Link TL-WR841N wordt definitief vervangen door de TP-Link TL-WR940N. De TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps biedt een betrouwbare en krachtige draadloze verbinding voor uw thuis of kleine bedrijf. Met deze router kunt u genieten van draadloze verb.

8. TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6.

De TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 is een geavanceerd apparaat dat is ontworpen om het draadloze netwerk in huis te verbeteren. Met dit apparaat kunnen gebruikers genieten van verbeterde prestaties, dekking en stabiliteit. Het is uitgerust met de nieuwste Wi-Fi 6-technologie, een geavanceerde Qualcomm-chipset en veel geheugen om de snelheid en stabiliteit te verbeteren. Met de Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 kunnen gebruikers genieten van downloadsnelheden tot maar liefst 3000 Mb / s. Ook upgraden gebruikers hun thuisnetwerk naar de nieuwste Wi-Fi 6-technologie, waardoor meer apparaten kunnen worden aangesloten zonder dat er een prestatieverlies optreedt. Bovendien is de router uitgerust met een dual-band-antenne die de dekking in alle delen van het huis verbetert. Met deze router kunnen gebruikers genieten van een stabiel en snel thuisnetwerk.

9. TP-Link Archer AX23 Router Wifi 6 5G.

De TP-Link Archer AX23 router biedt een betrouwbare verbinding voor middelgrote woningen. Met de Dual-Band technologie kan de router op twee verschillende frequenties (2.4 GHz en 5 GHz) werken, waardoor er geen storingen zullen optreden. Daarnaast heeft de router Wi-Fi standaard 6 (AX) en is daarom stabieler, sneller en energiezuiniger. De router is geschikt voor drukke huishoudens waar veel mobiele apparaten gebruikt worden. Het configureren is eenvoudig en kan gedaan worden met de speciale app. Met de app kan je de instellingen aanpassen, je netwerk beheren en je verbinding monitoren. De app is te downloaden voor iOS en Android apparaten. Bovendien heeft de router een moderne en stijlvolle design, waardoor deze een mooie aanvulling is in jouw interieur.

10. TP-Link TL-MR6400 V4 4G Router 300 Mbps.

De TP-Link TL-MR6400 V4 4G Router biedt een snelheid van maximaal 300 Mbps, wat betekent dat je met deze router het meeste uit je mobiele verbinding kunt halen. Met de externe antennes die bij de V4 worden meegeleverd, krijgen al jouw apparaten een stabieler wifi signaal, waardoor je je verbinding niet meer hoeft te onderbreken. Daarnaast is het ook mogelijk om een externe antenne aan te sluiten, waarmee je het 4G signaal kunt versterken. Met de TP-Link TL-MR6400 V4 4G Router ben je niet meer afhankelijk van een vaste internetverbinding. Dankzij de 4G technologie kun je overal ter wereld online zijn. Het is eenvoudig te installeren en configureren, waardoor je binnen enkele minuten kunt genieten van een stabiele internetverbinding. Verder biedt de router ook de mogelijkheid om een gastnetwerk aan te maken, waardoor je je verbinding met anderen kunt delen zonder dat zij toegang krijgen tot je persoonlijke bestanden.

Gamen doe je samen met de beste producten

Gamen doe je tegenwoordig vaak samen. Daarom heb ik ook samen met deskundigen deze top 10 routers opgezet. We hebben samen gewerkt om de best geteste router naar voren te halen. Dit hebben we gedaan met de router test. 

Natuurlijk hebben we de routers vergelijken, zodat we een keuze konden maken welke de nummer 1 en welke de nummer 10 zal worden. De routers vergelijken was een hele klus, maar vanuit daar is wel de hele top 10 op een eenvoudige manier op te stellen. 

De top 10 routers voor iedere gamer

De top 10 routers is geschikt voor iedere gamer. Een router kopen doe je als het goed is niet iedere dag en daarom is het goed om er voldoende informatie over te hebben voordat je een router kopen gaat. Deze top 10 routers kun je daar ideaal voor gebruiken, zodat je daar zelf niet steeds naar hoeft te zoeken. 

Het is wel handig om even na te gaan wat je eigen wensen zijn en wat er bij je past. Op die manier ga je de beste router voor jou vinden. Daarom is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt en niet in problemen te denken.

Bekijk andere reviews

Top 3 veelgestelde vragen over de beste routers

Wat is de beste router voor jou? Dat zal per persoon verschillen, maar je wil natuurlijk weten waarom je op zoek moet naar de beste router. Je kan toch ook gewoon een standaard router kopen, zonder hier heel wat moeite in te hoeven steken. 

Dit is eigenlijk in alle gevallen niet aan te raden. Dit komt doordat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn om een miskoop te begaan. Niemand wil een miskoop begaan. Het maakt dan niet uit of je een gamer bent of niet. Daarom is het goed om de ideale router voor jezelf op te zoeken.

De prijzen van de routers kunnen zeker verschillen. Dit komt doordat ik niet kan bepalen wat een aanbieder voor een router vraagt. De aanbieders verkopen de routers en ik prijs ze alleen aan. Ik kan dus in geen enkel geval voor je een prijs bepalen. 

Alle router die op mijn website staan zijn van goede kwaliteit en ik zorg er altijd voor dat ik de aanbieder vooraf controleer. Zo kan ik garanderen dat mijn website gebruikers alleen de beste router weten te kopen.

De router kopen doe je natuurlijk niet iedere dag. Daarom is het goed om te kijken hoe je aan extra informatie kunt komen over de routers. Gelukkig kun je op mijn website al een hele hoop informatie vinden die je nodig hebt. 

Daarnaast kun je eenvoudig zelf op het internet nog wat onderzoek doen. Op die manier zorg je ervoor dat je voldoende informatie hebt om de ideale router voor jezelf te kopen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat.

Tot slot over de best geteste routers van 2023

Met deze top 10 lijst van routers, kom je een stuk dichter bij het vinden van het juiste apparaat. Ieder apparaat heeft verschillende kenmerken, prestaties en specificaties; je kunt dus een weloverwogen keuze maken. Het is belangrijk dat je goed je onderzoek doet en je eisen weet te vertalen naar de technische specificaties van de router. Door deze informatie in overweging te nemen, zal je zonder problemen je ware router kunnen vinden. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je soms wat geld meer moet investeren, maar dan krijg je wel iets dat jaren meegaat en je veel gemak biedt. Als je twijfelt of je hulp nodig hebt bij het maken van de juiste keuze, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ons team is altijd bereid om je te helpen bij het vinden van de juiste router voor jou.

Natuurlijk heb ik nog wel wat te vertellen over de top 10 routers. Het is namelijk altijd belangrijk om zelf nog wat onderzoek te doen naar de routers. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde gamer bent of je net begint met gamen. Voor jezelf is het altijd handig om op zoek te gaan naar de mogelijkheden. 

Op die manier kun je uit de top 10 routers de beste router voor jezelf kopen. Niet iedereen wil er moeite in steken, maar zo zorg je er wel voor dat je niet over een paar weken weer een nieuwe moet kopen, omdat je er niet tevreden over bent.

Disclaimer: Rudyreview.nl heeft geprobeerd alle reviews met zorg samen te stellen en ontvangt een kleine commissie bij  aankoop van een best getest product via de door ons geplaatste link naar de webshop. Rudyreview.nl is echter niet verantwoordelijk voor de producten zelf. Fouten op de pagina? Meld het ons.

Gepubliceerd op: 17 mei 2023

Mildreth Huizen
Mildreth Huizen

Ik ben Mildreth, een gepassioneerde gamer en recensent van game producten. Sinds mijn kindertijd ben ik al gefascineerd door de magische wereld van gaming. Mijn liefde voor games heeft me door de jaren heen vele avonturen laten beleven, van epische RPG's tot meeslepende shooters. Als reviewer test ik graag de nieuwste hardware, consoles, en accessoires om anderen te helpen de ultieme gaming-ervaring te beleven. Mijn doel is om eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te geven, zodat gamers de beste producten kunnen kiezen die passen bij hun speelstijl en voorkeuren. Laat het spelplezier maar beginnen!