1. Accessoires
  2. externe harde schijf

De 10 beste externe harde schijven voor gamers

Laatst bijgewerkt: 17 jun. 2023

Benieuwd over welke externe harde schijf je kunt kiezen? Wees niet bang, we staan klaar om je bij te staan. Onze kennisgeving helpt je door de jungle van externe harde schijven en we hebben voor elk budget wel een passend model. Dus, als je op zoek bent naar een externe harde schijf met hoogwaardige producten, kom dan dichterbij en ontdek de top 10 beste producten!

De 10 beste externe harde schijven voor gamers zijn nog niet zo makkelijk te vinden. Tegenwoordig heb je allerlei verschillende websites en mogelijkheden waardoor het lastig kan zijn om te bepalen wat een goede externe harde schijf is. Daarom is het handig om een top 10 externe harde schijven te hebben. 

Gelukkig ben je dan op mijn pagina terecht gekomen. Ik doe hard mijn best om de top 10 externe harde schijven zo goed mogelijk in elkaar te zetten, zodat iedere gamer er optimaal gebruik van kan maken. Dat is natuurlijk ideaal voor iedereen gamer en boor de mensen die wat voor een gamer willen kopen.

Best geteste externe harde schijven: TOP 1-10 producten

Hieronder volgt een lijst van de top 10 beste externe harde schijven van 2023. Vergelijk hier verschillende externe harde schijven en kies het product dat het beste bij jou past.

Inhoudsopgave

Andere goede producten

1. Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB.

De Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB biedt een snelle en eenvoudige manier om uw bestanden te back-uppen, te delen en over te zetten. U kunt uw bestanden overal opslaan en bekijken. Dankzij de USB 3.0-technologie kunt u met hoge snelheid over grote bestanden beschikken. De Seagate Expansion is compatibel met Windows en Mac OS en heeft een klein, compact ontwerp dat gemakkelijk mee te nemen is. Het bestandssysteem is voorgeformateerd voor Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 of Windows 7, zodat u de harde schijf direct kunt gebruiken. U kunt de harde schijf ook gebruiken met MacOS 10.12 of hoger. U kunt eenvoudig bestanden overzetten of kopiëren tussen verschillende apparaten, waaronder PC's, laptops, tablets en smartphones. De harde schijf is ook stof- en vochtbestendig, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw bestanden veilig zijn opgeslagen.

2. Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB.

De Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf biedt een uitstekende opslagcapaciteit van 1 terabyte aan. Met dit apparaat heb je meer dan genoeg ruimte voor het opslaan van al je bestanden, media, documenten, foto's en filmpjes. Bovendien is het een betrouwbare back-up oplossing omdat je gegevens veilig en snel opgeslagen worden. De WD Elements Portable is super handig op te bergen dankzij zijn compacte formaat, waardoor je gemakkelijk al je bestanden met je meeneemt. Daarnaast is de harde schijf uitgerust met USB 3.0 ondersteuning, waardoor je de harde schijf snel en eenvoudig aan je computer of laptop kunt koppelen. Al je bestanden worden automatisch herkend en je kunt direct aan de slag. Met de Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf heb je altijd en overal bij je bestanden.

3. Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB.

De Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB is een krachtige en betrouwbare optie voor het opslaan en back-uppen van digitale bestanden. Het bevat een harde schijf met een capaciteit van 2000GB, voor het opslaan van veel grote bestanden. Het is voorzien van USB 3.0 (3.1 Gen 1) aansluiting, waarmee een overdrachtssnelheid van 5000 Mbit/s mogelijk is. Bovendien wordt de stroomvoorziening van de harde schijf aangeleverd door USB, waardoor het aansluiten van een externe voedingsbron niet nodig is. De harde schijf is verkrijgbaar in het klassieke zwarte kleurenschema. Dankzij de krachtige prestaties en de betrouwbaarheid van de Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB is het een uitstekende keuze voor als je een betrouwbare optie zoekt voor het opslaan en back-uppen van grote bestanden. Het is een ideale oplossing voor zowel zakelijke als persoonlijke opslag- en back-upbehoeften. De harde schijf is eenvoudig te installeren en te bedienen en is compatible met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Mac OS en Android. Gebruikers kunnen ook kiezen voor een encryptie-optie, waarmee bestanden kunnen worden beveiligd.

4. Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf.

Met de Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf kun je je gegevens veilig en snel opslaan en overzetten. De harde schijf heeft een grote opslagcapaciteit, met maar liefst 1TB. Je kunt er dus gerust al je documenten, foto's, video's en andere bestanden op opslaan. Bovendien beschikt de harde schijf over USB 3.0, waardoor je super snel je bestanden overzet. Daarnaast is het ook mogelijk om de Toshiba harde schijf aan te sluiten op een computer met USB 2.0 aansluiting. Het eenvoudige ontwerp en de kleine omvang maken deze harde schijf ideaal voor op reis. Door de plug-and-play-functie hoef je de harde schijf alleen maar in te pluggen op je laptop of pc om direct toegang te krijgen tot je bestanden. Daarnaast is het ook mogelijk om een reservekopie te maken van je bestanden. Met de meegeleverde software kun je de harde schijf eenvoudig instellen als een externe back-up. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over een eventuele crash van je computer.

5. Seagate Game Drive Externe Harde Schijf- Geschikt voor PS4 2TB.

"De Seagate Game Drive Externe Harde Schijf is ideaal voor iedereen die een PlayStation 4 heeft. Met zijn 2 TB aan opslagruimte zul je geen game meer hoeven te verwijderen om plaats te maken voor nieuwe games. Je kunt al je favoriete games op deze externe harde schijf bewaren. De Seagate Game Drive is zeer eenvoudig te installeren. Je sluit de harde schijf via USB aan op je PlayStation 4 en je kunt direct aan de slag. De harde schijf is voorzien van een slimme LED indicator die laat zien wanneer de schijf actief is. Zo weet je altijd of de harde schijf goed is aangesloten. De Seagate Game Drive Externe Harde Schijf is de ideale oplossing voor iedereen die meer opslagcapaciteit nodig heeft voor zijn PlayStation 4. Met 2TB aan opslagruimte zul je nooit meer games hoeven verwijderen en kun je al je favoriete games opslaan op de harde schijf. Het installeren van de harde schijf is eenvoudig en de LED indicator laat je zien wanneer de schijf actief is.".

6. Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB.

De Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB is de perfecte manier om nog meer uit je games te halen. De harde schijf biedt 2TB aan opslagruimte, meer dan genoeg om je eigen gamebibliotheek op te bouwen. De schijf heeft een slank en stijlvol design dat aansluit bij de Xbox Series X, Xbox Series S en alle generaties van de Xbox One. Je kunt de schijf gemakkelijk meenemen, waar je ook bent. Met de ingebouwde Xbox-groene ledverlichting creëer je een meeslepende ervaring om je games in alle intensiteit te beleven. Met de schijf kun je spelen op elk moment, precies zoals je dat wilt. Je kunt je favoriete games verplaatsen en verwijderen zodat je meer ruimte hebt voor nieuwe titels. De Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB is een perfecte manier om nog meer uit je games te halen.

7. Western Digital Elements SE Externe harde schijf 500 GB.

Met de Western Digital Elements SE Externe harde schijf krijgt u de mogelijkheid om uw bestanden en documenten veilig op te slaan. Deze externe harde schijf biedt 500 GB aan opslagcapaciteit en is voorzien van USB 3.0-connectiviteit, waardoor u gemakkelijk toegang krijgt tot uw bestanden. Deze externe harde schijf biedt ook achterwaartse compatibiliteit met USB 2.0-computers, waardoor u deze kunt gebruiken met een groot aantal apparaten. De Western Digital Elements SE Externe harde schijf is voorzien van een stevige metalen behuizing, waardoor uw bestanden beschermd zijn tegen schokken en stoten. Het is ook voorzien van een praktisch slim ontwerp, waardoor het gemakkelijk in uw laptop of tas past. Deze externe harde schijf is ook voorzien van WD Backup-software, waarmee u eenvoudig een back-up van uw bestanden kunt maken. U kunt deze software ook gebruiken om automatisch back-ups in te stellen, zodat u altijd een actuele versie van uw bestanden heeft.

8. Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB.

WD Elements Desktop 6 TB biedt een snelle en eenvoudige manier om extra opslagruimte te creëren. De harde schijf voor desktopcomputers heeft een USB 3.0-interface waarmee u gegevens met hoge snelheden kunt overdragen. De schijf is geschikt voor Windows®-pc's en is plug-and-play zodat u er meteen mee aan de slag kunt. WD Elements Desktop is een veilige en betrouwbare manier om al uw bestanden op te slaan. Met behulp van de software WD Security kunt u uw harde schijf beschermen tegen ongewenste toegang. Met de WD Drive Utilities kunt u uw harde schijf optimaliseren voor betere prestaties. Met deze krachtige opslagoplossing kunt u uw gegevens veilig en gemakkelijk overzetten, beheren en delen.

9. Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf Geschikt voor PC en Mac 6 TB.

De Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf is een uitstekende keuze voor een externe opslagoplossing. De schijf biedt een ruime 6 TB aan opslagcapaciteit, waarmee u gemakkelijk al uw bestanden en media kunt opslaan. De schijf is zowel geschikt voor pc's als Mac-systemen, wat betekent dat u de schijf op beide systemen kunt gebruiken. Dankzij de hoge overdrachtsnelheid van het apparaat kunt u bestanden, applicaties of media gemakkelijk en snel overzetten, waardoor u minder tijd hoeft te besteden aan het overzetten van bestanden. U kunt ook meerdere bestanden tegelijkertijd overzetten, waardoor u nog meer tijd kunt besparen. Daarnaast is de schijf voorzien van een stevige behuizing, waardoor uw bestanden optimaal beschermd zijn tegen stof, krassen en stoten. De schijf is ook voorzien van een USB 3.0-aansluiting, waarmee u de schijf gemakkelijk kunt aansluiten op bijna elke moderne computer.

10. Western Digital My Passport Externe Harde Schijf 2 TB.

Met de Western Digital My Passport Externe Harde Schijf 2 TB kun je veel meer dan alleen data opslaan. Het is een krachtige en betrouwbare tool voor opslag en back-ups, die je overal mee naartoe kunt nemen. De harde schijf heeft een capaciteit van 2 TB, waardoor je genoeg ruimte hebt voor al je bestanden. Met de USB 3.0-poort kun je de schijf in no-time aansluiten en je bestanden overzetten met een hoge snelheid. De My Passport-harde schijf is tevens voorzien van krachtige beveiliging, zodat je je bestanden goed beveiligd kunt opslaan. Met behulp van de WD Discovery-software kan je een wachtwoord instellen voor je data en kun je ook verbinding maken met je social media- of cloudopslagservices. Daarnaast is de harde schijf ook voorzien van een back-upsoftware, waarmee je eenvoudig back-ups van je bestanden maakt. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige opslag van je data.

Gamen doe je samen met de beste producten

Gamen doe je tegenwoordig vaak samen. Daarom heb ik ook samen met deskundigen deze top 10 externe harde schijven opgezet. We hebben samen gewerkt om de best geteste externe harde schijf naar voren te halen. Dit hebben we gedaan met de externe harde schijf test. 

Natuurlijk hebben we de externe harde schijven vergelijken, zodat we een keuze konden maken welke de nummer 1 en welke de nummer 10 zal worden. De externe harde schijven vergelijken was een hele klus, maar vanuit daar is wel de hele top 10 op een eenvoudige manier op te stellen. 

De top 10 externe harde schijven voor iedere gamer

De top 10 externe harde schijven is geschikt voor iedere gamer. Een externe harde schijf kopen doe je als het goed is niet iedere dag en daarom is het goed om er voldoende informatie over te hebben voordat je een externe harde schijf kopen gaat. Deze top 10 externe harde schijven kun je daar ideaal voor gebruiken, zodat je daar zelf niet steeds naar hoeft te zoeken. 

Het is wel handig om even na te gaan wat je eigen wensen zijn en wat er bij je past. Op die manier ga je de beste externe harde schijf voor jou vinden. Daarom is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt en niet in problemen te denken.

Bekijk andere reviews

Top 3 veelgestelde vragen over de beste externe harde schijven

Wat is de beste externe harde schijf voor jou? Dat zal per persoon verschillen, maar je wil natuurlijk weten waarom je op zoek moet naar de beste externe harde schijf. Je kan toch ook gewoon een standaard externe harde schijf kopen, zonder hier heel wat moeite in te hoeven steken. 

Dit is eigenlijk in alle gevallen niet aan te raden. Dit komt doordat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn om een miskoop te begaan. Niemand wil een miskoop begaan. Het maakt dan niet uit of je een gamer bent of niet. Daarom is het goed om de ideale externe harde schijf voor jezelf op te zoeken.

De prijzen van de externe harde schijven kunnen zeker verschillen. Dit komt doordat ik niet kan bepalen wat een aanbieder voor een externe harde schijf vraagt. De aanbieders verkopen de externe harde schijven en ik prijs ze alleen aan. Ik kan dus in geen enkel geval voor je een prijs bepalen. 

Alle externe harde schijf die op mijn website staan zijn van goede kwaliteit en ik zorg er altijd voor dat ik de aanbieder vooraf controleer. Zo kan ik garanderen dat mijn website gebruikers alleen de beste externe harde schijf weten te kopen.

De externe harde schijf kopen doe je natuurlijk niet iedere dag. Daarom is het goed om te kijken hoe je aan extra informatie kunt komen over de externe harde schijven. Gelukkig kun je op mijn website al een hele hoop informatie vinden die je nodig hebt. 

Daarnaast kun je eenvoudig zelf op het internet nog wat onderzoek doen. Op die manier zorg je ervoor dat je voldoende informatie hebt om de ideale externe harde schijf voor jezelf te kopen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat.

Tot slot over de best geteste externe harde schijven van 2023

Na het lezen van deze top 10 producten, is het aan jou om je finale beslissing te maken. Met informatie over de kenmerken en prestaties van elk product, moet je in staat zijn om te kiezen wat het beste bij je past. Vergeet niet dat je ook contact met ons op kunt nemen als je twijfelt of vragen hebt. Het is belangrijk om te weten dat je met een externe harde schijf een extra opslagruimte krijgt om je bestanden te bewaren. Met deze opslagruimte kun je ook back-ups maken. Het is dus goed om erover na te denken welk type opslagruimte je nodig hebt en wat je daar dan voor nodig hebt. Als je deze informatie hebt verzameld, kun je beginnen met het vergelijken van de verschillende producten om de beste keuze te maken. Vergeet vooral niet dat je ons altijd kunt contacteren als je twijfels of vragen hebt.

Natuurlijk heb ik nog wel wat te vertellen over de top 10 externe harde schijven. Het is namelijk altijd belangrijk om zelf nog wat onderzoek te doen naar de externe harde schijven. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde gamer bent of je net begint met gamen. Voor jezelf is het altijd handig om op zoek te gaan naar de mogelijkheden. 

Op die manier kun je uit de top 10 externe harde schijven de beste externe harde schijf voor jezelf kopen. Niet iedereen wil er moeite in steken, maar zo zorg je er wel voor dat je niet over een paar weken weer een nieuwe moet kopen, omdat je er niet tevreden over bent.

Disclaimer: Rudyreview.nl heeft geprobeerd alle reviews met zorg samen te stellen en ontvangt een kleine commissie bij  aankoop van een best getest product via de door ons geplaatste link naar de webshop. Rudyreview.nl is echter niet verantwoordelijk voor de producten zelf. Fouten op de pagina? Meld het ons.

Gepubliceerd op: 17 mei 2023

Mildreth Huizen
Mildreth Huizen

Ik ben Mildreth, een gepassioneerde gamer en recensent van game producten. Sinds mijn kindertijd ben ik al gefascineerd door de magische wereld van gaming. Mijn liefde voor games heeft me door de jaren heen vele avonturen laten beleven, van epische RPG's tot meeslepende shooters. Als reviewer test ik graag de nieuwste hardware, consoles, en accessoires om anderen te helpen de ultieme gaming-ervaring te beleven. Mijn doel is om eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te geven, zodat gamers de beste producten kunnen kiezen die passen bij hun speelstijl en voorkeuren. Laat het spelplezier maar beginnen!