1. Accessoires
  2. mesh wifi router

De 10 beste mesh wifi routers voor gamers

Laatst bijgewerkt: 17 jun. 2023

Geïnspireerd door de toenemende vraag naar een efficiënte en betrouwbare internetverbinding hebben we een team van deskundigen bij elkaar gebracht met als doel de beste mesh wifi router te vinden. We hebben gekeken naar een breed scala aan kenmerken, zoals: bereik, snelheid, routers en verschillende functies. Na een aantal tests, vergelijkingen en uitgebreide analyse hebben we de top 10 mesh wifi routers samengesteld voor de Nederlandse consument.

De 10 beste mesh wifi routers voor gamers zijn nog niet zo makkelijk te vinden. Tegenwoordig heb je allerlei verschillende websites en mogelijkheden waardoor het lastig kan zijn om te bepalen wat een goede mesh wifi router is. Daarom is het handig om een top 10 mesh wifi routers te hebben. 

Gelukkig ben je dan op mijn pagina terecht gekomen. Ik doe hard mijn best om de top 10 mesh wifi routers zo goed mogelijk in elkaar te zetten, zodat iedere gamer er optimaal gebruik van kan maken. Dat is natuurlijk ideaal voor iedereen gamer en boor de mensen die wat voor een gamer willen kopen.

Best geteste mesh wifi routers: TOP 1-10 producten

Hieronder volgt een lijst van de top 10 beste mesh wifi routers van 2023. Vergelijk hier verschillende mesh wifi routers en kies het product dat het beste bij jou past.

Inhoudsopgave

Andere goede producten

1. Linksys Hydra Pro 6 MR5500 Router Mesh WiFi AX5400.

De Linksys Hydra Pro 6 MR5500 Router Mesh WiFi AX5400 is een van de meest geavanceerde WiFi-routers die er bestaan. Deze router biedt een uiterst krachtig WiFi-signaal met een snelheid tot wel 54 Gbps en een bereik tot wel 500 m2. Het is de perfecte router voor grote huizen, die meer dan één verdieping hebben. De router is uitgerust met de lateste WiFi 6-technologie, waardoor je een stabiele en snelle verbinding hebt met al je apparaten. Daarnaast biedt de router ook extra beveiliging. Hij is voorzien van een ingebouwde geavanceerde beveiligingssoftware, die je WiFi-netwerk tegen cyberaanvallen beschermt. Daarnaast is de router ook voorzien van een ingebouwde firewall, die ongewenste toegang tot je netwerk verhindert. De router is ook uitgerust met een App, waarmee je eenvoudig je netwerk kunt beheren. Met deze App kun je bijvoorbeeld eenvoudig je netwerkinstellingen aanpassen, de verbinding beheren en de WiFi-prestaties controleren.

2. TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018.

Met de TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018 heb je een compleet draadloos thuisnetwerk. De Mesh-technologie zorgt ervoor dat je in elke hoek van je huis een betrouwbare verbinding hebt met een krachtig wifi-signaal. Met een bereik van maar liefst 4000 vierkante meter, kun je met alle apparaten verbonden blijven. Deco M4 heeft ook een Ethernet-backhaul-functie, waarmee je de Deco-units met elkaar verbindt voor nog betere prestaties. Met deze functie wordt het netwerk optimaal benut en krijgt je een werkelijk naadloze dekking. De Deco M4 heeft ook een handige app waarmee je je netwerk gemakkelijk kunt beheren. Met deze app kun je je netwerk moeiteloos beheren en controleren, waardoor je altijd de beste wifi-ervaring hebt.

3. TP-Link Deco E4 Mesh Wifi 3-Pack - 2019.

Met de TP-Link Deco E4 heb je de mogelijkheid om je netwerk met verschillende apparaten te delen. Of je nu een laptop, tablet, smart TV of een spelcomputer hebt, je kunt draadloos verbinding maken met het mesh netwerk. Daarnaast biedt de app van TP-Link een eenvoudige manier om je netwerk te beheren. Je kunt hiermee ook de bandbreedte en het netwerkverkeer beheren, zodat je altijd de beste ervaring hebt. Ook de beveiliging van je netwerk wordt sterk verbeterd met de TP-Link Deco E4. Met de ingebouwde antivirus en malware-scanning krijg je een extra laag van beveiliging. Daarnaast biedt het systeem ook Parental Controls waarmee je de toegang tot bepaalde websites kunt beperken. De TP-Link Deco E4 is daarmee de perfecte oplossing voor een snel, makkelijk te gebruiken en veilig mesh netwerk.

4. Google Nest WiFi Multiroom Wifi Punt Uitbreiding.

Met het Google Nest WiFi Punt krijg je extra wifi-dekking en een verbeterde verbinding voor je hele huis. Het wifi punt is ontworpen om je bestaande Nest WiFi Router of ander Google WiFi systeem uit te breiden, waardoor je tot 90m² extra dekking creëert. In tegenstelling tot andere wifi-systemen, waar je steeds opnieuw moet instellen, is het Nest WiFi Punt intelligent en werkt het achter de schermen om het signaal sterk te houden. Daarnaast is het wifi punt voorzien van een Google Assistent speaker die je met je stem kunt bedienen. Luister naar muziek, pas de wifi-instellingen aan of vraag wat het weer gaat doen – het Nest WiFi punt doet het allemaal. Het punt is geschikt voor alle soorten apparaten, van verschillende merken en gemakkelijk te koppelen aan de Google Home-app. En omdat het wifi punt automatisch updates uitvoert, blijft je netwerk veilig en betrouwbaar.

5. TP-Link Deco M9 Plus Mesh Wifi 3-pack 2018.

De Deco M9 plus biedt een optimale wifi prestatie voor al je internet toepassingen zoals streaming, gaming en online video's. Het systeem geeft je de mogelijkheid om maximaal 100 apparaten tegelijkertijd te verbinden en heeft een draadloze snelheid tot 2134 Mbps. Met de geïntegreerde beveiligingssoftware ben je altijd beschermd tegen malware, virussen en andere bedreigingen. De Deco M9 Plus is ook voorzien van een slimme manier om je thuisnetwerk te beheren en te optimaliseren. Met de Deco app heb je altijd een overzichtelijk dashboard waarmee je je netwerk kunt beheren en instellingen kunt aanpassen. Ook kun je gemakkelijk gastnetwerken aanmaken en heb je de mogelijkheid om de kinderslot functie te gebruiken. Zo kun je je kinderen beperkte toegang geven tot het internet.

6. TP-Link Deco XE75 Mesh WiFi Tri-band Wifi 6E 5400Mbps 3-pack 2022.

De TP-Link Deco XE75 Mesh WiFi biedt een veelzijdige oplossing voor al uw thuisnetwerkbehoeften. Met de ongeëvenaarde prestaties van de nieuwe WiFi 6E-technologie, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over verstoring of storing. De Deco XE75 biedt tot 5400 Mbps snelheid, waarmee u overal in huis een betrouwbare verbinding heeft. U kunt zelfs meerdere apparaten tegelijk aansluiten, zonder dat de prestaties van het netwerk worden beïnvloed. Daarnaast is de Deco XE75 ook gemakkelijk te installeren. Het apparaat is voorzien van een krachtig mesh-netwerk dat zorgt voor een optimale dekking en de meest stabiele verbinding. U kunt ook de app gebruiken om het netwerk in uw huis te beheren en te monitoren. U kunt ook gebruik maken van de geavanceerde beveiligingsfuncties van de Deco XE75, zoals antivirus, malwarebescherming en kinderlokmiddelen, om uw thuisnetwerk te beschermen tegen online gevaren.

7. ASUS ZenWiFi XD4 Plus AiMesh Mesh Wifi - 1-pack Wandmontage.

ASUS ZenWiFi XD4 Plus AiMesh Mesh Wifi - 1-pack Wandmontage biedt een innovatieve manier om uw wifi-netwerk te upgraden met de laatste Wi-Fi 6 (802.11ax) standaard. Het komt met een interne antenne en biedt dual-band draadloze connectiviteit. Met een geïntegreerde 256MB RAM en 128MB flash memory, heeft het een hoge prestaties voor het afhandelen van hoge verkeersbelastingen en ultra-smalle beveiligingsfuncties. Met de ingebouwde ouderlijk toezicht functie kunt u tijdcontroles instellen om te voorkomen dat er ongewenste activiteiten plaatsvinden. Het product omvat een externe AC-adapter met een ingangsspanning van 110-240V en een uitgangsspanning van 12V. Het heeft een moderne, discrete uitstraling met een witte behuizing en een handige wandmontage optie, zodat u het gemakkelijk kunt installeren in elke locatie. ASUS ZenWiFi XD4 Plus AiMesh Mesh Wifi - 1-pack Wandmontage is de perfecte oplossing voor het upgraden van je wifi-netwerk naar de volgende generatie.

8. TP-Link Deco X20 Mesh Wifi Wifi 6 1800 Mbps 3-pack 2020.

Met een supersnelle wifi 6-snelheid tot 1800 Mbps, is de TP-Link Deco X20 de perfecte keuze voor het streamen van 4K-content, gamen, surfen op het internet en het downloaden van bestanden. De Deco X20 heeft een intelligente traffic-filtering, waar je je kinderen mee kunt beschermen tegen ongewenste content. Daarnaast heeft de Deco X20 een 'OneMesh' functie, waarmee je je oude draadloze apparaten kan aansluiten op je wifi-netwerk. Met deze functie is het makkelijker dan ooit om al je apparaten op hetzelfde netwerk te verbinden. De Deco X20 is daarnaast eenvoudig te installeren via de Deco-app.

9. TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh WiFi 3-Pack.

Met de TP-Link Deco P9 breng je een betrouwbare, ultrasnelle en draadloze verbinding aan in je hele huis. Het systeem is eenvoudig te installeren en te beheren met de Deco-app. Dankzij de geïntegreerde technologieën heb je altijd een sterk en betrouwbaar wifi signaal. De Mesh-technologie zorgt ervoor dat de apparaten samenwerken en dat je altijd verbonden bent met het sterkste signaal. De in het systeem ingebouwde Powerline-functie gebruikt het bestaande stroomnetwerk om het signaal door te sturen, zelfs door dikke muren of meerdere verdiepingen. De TP-Link Deco P9 biedt ook een aantal extra functies voor een optimaal gebruiksgemak. Zo kun je bijvoorbeeld het netwerk beveiligen met een wachtwoord, kinderschermen instellen en je apparaat beheren via de Deco-app. Met deze app kun je eenvoudig je netwerk beheren, apparaten toevoegen, beveiligingsinstellingen aanpassen en veel meer.

10. Google WiFi Multiroom WiFi Mesh WiFi Dual-Band 3 pack.

Een speciale kenmerk van deze Google WiFi Multiroom WiFi Mesh WiFi Dual-Band 3 Pack is dat het een netwerk creëert dat ideaal is voor het bedienen van alle slimme apparaten. Het apparaat is zo ontworpen dat het een netwerk creëert dat sterk is en je optimale snelheid biedt, waardoor je profiteert van een ononderbroken verbinding. Bovendien heeft deze wifi-mesh een modern en strak design en is het gemakkelijk te installeren met de Google Home-app. Je kunt deze wifi-mesh ook gebruiken om verschillende devices tegelijkertijd te verbinden met het internet. Zo kun je gemakkelijk meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken, zonder dat er problemen ontstaan. Deze wifi-mesh biedt je ook de mogelijkheid om verbinding te maken met verschillende internetbronnen, zoals 4G/LTE of glasvezel. Ook is het mogelijk om deze wifi-mesh te gebruiken om een gastnetwerk aan te maken. Dit gastnetwerk biedt je de mogelijkheid om je slimme apparaten te verbinden met het internet, zonder dat je je eigen netwerk beveiligingsinstellingen hoeft aan te passen.

Gamen doe je samen met de beste producten

Gamen doe je tegenwoordig vaak samen. Daarom heb ik ook samen met deskundigen deze top 10 mesh wifi routers opgezet. We hebben samen gewerkt om de best geteste mesh wifi router naar voren te halen. Dit hebben we gedaan met de mesh wifi router test. 

Natuurlijk hebben we de mesh wifi routers vergelijken, zodat we een keuze konden maken welke de nummer 1 en welke de nummer 10 zal worden. De mesh wifi routers vergelijken was een hele klus, maar vanuit daar is wel de hele top 10 op een eenvoudige manier op te stellen. 

De top 10 mesh wifi routers voor iedere gamer

De top 10 mesh wifi routers is geschikt voor iedere gamer. Een mesh wifi router kopen doe je als het goed is niet iedere dag en daarom is het goed om er voldoende informatie over te hebben voordat je een mesh wifi router kopen gaat. Deze top 10 mesh wifi routers kun je daar ideaal voor gebruiken, zodat je daar zelf niet steeds naar hoeft te zoeken. 

Het is wel handig om even na te gaan wat je eigen wensen zijn en wat er bij je past. Op die manier ga je de beste mesh wifi router voor jou vinden. Daarom is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt en niet in problemen te denken.

Bekijk andere reviews

Top 3 veelgestelde vragen over de beste mesh wifi routers

Wat is de beste mesh wifi router voor jou? Dat zal per persoon verschillen, maar je wil natuurlijk weten waarom je op zoek moet naar de beste mesh wifi router. Je kan toch ook gewoon een standaard mesh wifi router kopen, zonder hier heel wat moeite in te hoeven steken. 

Dit is eigenlijk in alle gevallen niet aan te raden. Dit komt doordat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn om een miskoop te begaan. Niemand wil een miskoop begaan. Het maakt dan niet uit of je een gamer bent of niet. Daarom is het goed om de ideale mesh wifi router voor jezelf op te zoeken.

De prijzen van de mesh wifi routers kunnen zeker verschillen. Dit komt doordat ik niet kan bepalen wat een aanbieder voor een mesh wifi router vraagt. De aanbieders verkopen de mesh wifi routers en ik prijs ze alleen aan. Ik kan dus in geen enkel geval voor je een prijs bepalen. 

Alle mesh wifi router die op mijn website staan zijn van goede kwaliteit en ik zorg er altijd voor dat ik de aanbieder vooraf controleer. Zo kan ik garanderen dat mijn website gebruikers alleen de beste mesh wifi router weten te kopen.

De mesh wifi router kopen doe je natuurlijk niet iedere dag. Daarom is het goed om te kijken hoe je aan extra informatie kunt komen over de mesh wifi routers. Gelukkig kun je op mijn website al een hele hoop informatie vinden die je nodig hebt. 

Daarnaast kun je eenvoudig zelf op het internet nog wat onderzoek doen. Op die manier zorg je ervoor dat je voldoende informatie hebt om de ideale mesh wifi router voor jezelf te kopen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat.

Tot slot over de best geteste mesh wifi routers van 2023

Het is duidelijk dat er veel opties beschikbaar zijn als het gaat om het kiezen van een mesh wifi router. Het kost wat tijd om uit al deze opties de perfecte router voor jouw situatie te vinden. Gelukkig is er alle informatie beschikbaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. We hebben de bovenstaande top 10 mesh wifi routers gebruikt om je een idee te geven over de opties die je hebt. Kijk dus goed rond, lees de recensies, vergelijk de specificaties en selecteer de router die aansluit bij je wensen en eisen. Zo ben je er zeker van dat je de optimale draadloze dekking in huis hebt én je profiteert hier ook nog van de beste prijs. Als je nog vragen of twijfels hebt over bepaalde routers, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte mesh wifi router voor jouw situatie.

Natuurlijk heb ik nog wel wat te vertellen over de top 10 mesh wifi routers. Het is namelijk altijd belangrijk om zelf nog wat onderzoek te doen naar de mesh wifi routers. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde gamer bent of je net begint met gamen. Voor jezelf is het altijd handig om op zoek te gaan naar de mogelijkheden. 

Op die manier kun je uit de top 10 mesh wifi routers de beste mesh wifi router voor jezelf kopen. Niet iedereen wil er moeite in steken, maar zo zorg je er wel voor dat je niet over een paar weken weer een nieuwe moet kopen, omdat je er niet tevreden over bent.

Disclaimer: Rudyreview.nl heeft geprobeerd alle reviews met zorg samen te stellen en ontvangt een kleine commissie bij  aankoop van een best getest product via de door ons geplaatste link naar de webshop. Rudyreview.nl is echter niet verantwoordelijk voor de producten zelf. Fouten op de pagina? Meld het ons.

Gepubliceerd op: 17 mei 2023

Mildreth Huizen
Mildreth Huizen

Ik ben Mildreth, een gepassioneerde gamer en recensent van game producten. Sinds mijn kindertijd ben ik al gefascineerd door de magische wereld van gaming. Mijn liefde voor games heeft me door de jaren heen vele avonturen laten beleven, van epische RPG's tot meeslepende shooters. Als reviewer test ik graag de nieuwste hardware, consoles, en accessoires om anderen te helpen de ultieme gaming-ervaring te beleven. Mijn doel is om eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te geven, zodat gamers de beste producten kunnen kiezen die passen bij hun speelstijl en voorkeuren. Laat het spelplezier maar beginnen!